Marvila F1 është një hibrid parthenokarpik, me gjëmba,tolerant ndaj stresit dhe temperaturave të ulta . Ai është një zgjedhje ideale për kultivim në serë në sezonin verë-vjeshtë.
Marvila F1 frutifikon lehtë.Frutat janë jeshile të errët, 21-24 cm të gjata. Forca dhe toleranca ndaj stresit e bëjnë Marvillën ideale për t’u kultivuar edhe në tokat shumë të përdorura "të lodhura" dhe vendet ku janë të pranishme nematodat Meloidogyne.